Napisal/-a Retronator » Pe jul 09, 2010 1:19 am
Jup, noticed. Po drugi strani sem imel na faksu ravno predavanje o umetni inteligenci v igrah, ki ga je z velikim zanimanjem poslušala množica glav.
Razmišljanje: če bi scena bila, bi po teh nekaj rantih morda organsko iz tega zraslo kaj trajnejšega, tudi če mene ni zraven da prav izrecno skličem folk skupaj. Tako pa imam bolj filing, da gre za umetno dihanje, a pacient na koncu še vedno umre. Zdi se mi, da SGD preprosto ni pridobil novih članov, medtem ko so stari odšli novim dogodivščinam nasproti. Tudi sam bi glede na pretekla leta s težavo rekel, da sem game developer. Objektivno gledano zelo postransko. Zato se tudi nikoli nisem posebej potrudil z oživljanjem stanja - naj pač bo odraz tega kaj ljudje delamo. Ko bom bolj aktiven game developer se bom tudi potrudil, da bom naredil kaj za sceno.
Le scena se mi zdi, da je nekje drugje. Zato tudi prvi stavek - mislim, da samo s perspektive našega ostarelega krožka ne vidimo, da je prihodnost nekje tam zunaj. SGD, vsaj tak, kot ga imamo mi v glavah - kar večinoma pomeni ljudi, ki smo se skozi začetek 2000 tukaj družili - je v bistvu samo to, spomin.
Malo sem zafilozofiral, jebiga.
Bottom line je še vedno: če me kdo povabi na gamedev debato - I'm in!